Aberdeen koopt DC van 60.000 m² in Cuijk

Holland Food Group ontwikkelt in samenwerking met Aberdeen Standard Investments een nieuw distributiecentrum van 60.000 m² op bedrijventerrein De Laarakker in Cuijk.

Aberdeen heeft dit XXL-distributiecentrum van de Holland Food Group gekocht voor het fonds Aberdeen Standard European Balanced Property Fund (ASEBPF). Dit core-beleggingsfonds belegt alleen in de eurolanden en heeft inmiddels een omvang van bijna € 1,2 mrd.

De Holland Food Group gaat een langjarige huurovereenkomst aan voor het nieuw te bouwen DC op De Laarakker. Het DC zal volgens de hoogste standaarden gebouwd worden en ruim 60.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak beslaan, verdeeld over twee units van 30.000 m². De ontwikkeling zal uiteindelijk het Breaam very good-certificaat krijgen.

Ronald Versluis (ceo Holland Food Group): ‘Momenteel bedienen we ruim 800 verschillende klanten vanuit een kleinschalig distributiecentrum in de regio; dat is erg krap. Het nieuwe DC betekent ook dat we een slag kunnen slaan in de automatisering van Verbruggen Food Group, en dat we in de toekomst de groei kunnen realiseren die we voor ogen hebben. We hebben dan ook niet voor niets een huurcontract voor 15 jaar afgesloten.’

Hennie Houtveen (Aberdeen Standard Investment): ‘Door deze sale-and-lease-back-transactie met Holland Food Group kunnen we substantiële waarde toevoegen aan de portefeuille van het fonds ASEBPF. Ondanks de grote concurrentie op de markt voor logistieke beleggingen menen we met deze hoogwaardige investering nog een interessant langjarig rendement te kunnen maken.’

Joost Merkx (BNP Paribas Real Estate): ‘Met deze transactie hebben we onze logistieke kennis kunnen bewijzen en hebben we laten zien dat we een one-stop-shop zijn voor vastgoedvraagstukken van formaat. Het pand zal bij oplevering door ons property management team worden opgenomen in de portefeuille.’

Bij het project is rekening gehouden met het geringe aanbod in de regio, waardoor er bij oplevering nog 30.000 m² verhuurbaar oppervlak beschikbaar zal zijn. Specialist in logistiek vastgoed Bridgegap zal de verantwoordelijkheid nemen om een geschikte huurder te vinden.

De Holland Food Group werd in dit traject geadviseerd en begeleid door BNP Paribas Real Estate en Janssen Wuts Architecten. Aberdeen werd juridisch bijgestaan door Van Doorne, fiscaal door Deloitte en technisch door Savills.