Aberdeen Standard Investments neemt Kennedyplein 300 over van Lloyd Fonds

Asset manager Aberdeen Standard Investments heeft kantoorgebouw Kennedyplein 300 in het centrum van Eindhoven gekocht van Lloyd Fonds AG. Het pand is volledig en langjarig verhuurd aan zorgverzekeraar VGZ.

Het gebouw, dat een verhuurbaar vloeroppervlak heeft van circa 15.350 m2 en 70 onder het gebouw gelegen parkeerplaatsen telt, is toegevoegd aan het Aberdeen European Balanced Property Fund.

Uit het Kadaster blijkt dat de koopsom € 45,5 mln bedraagt. Lloyd Fonds kocht in 2009 het kantoorgebouw van de zorgverzekeraar in een sale-and-lease-back-transactie voor € 32,3 mln.

Gert-Jan Kapiteyn, fund manager van Aberdeen European Balanced Property Fund: ‘Dit is een uitstekende transactie voor het fonds. Het is een core investment met een stabiele kasstroom die zeer goed past bij de investeringsstrategie van het fonds.’

Aberdeen Standard Investments is juridisch geadviseerd door Van Doorne, technisch geadviseerd door Savills Building & Project Consultancy en commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield. Innova investments uit Amsterdam is de partner van Lloyd Fonds en heeft deze transactie namens haar begeleid. Juridisch is zij geadviseerd door De Advocaten van Van Riet en Hermans & Schuttevaer notarissen.