AM en Blauwhoed ontwikkelen 361 woningen en twee hotels bij eindpunt Noord-Zuidlijn

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Blauwhoed, verenigd als CZAN, ontwikkelen 184 huurappartementen, 177 studentenappartementen, twee hotels en bijbehorende voorzieningen in Amsterdam-Noord.

CZAN heeft hiertoe overeenkomsten gesloten met de gemeente Amsterdam, Altera Vastgoed, Woonstichting De Key, Hotel Noord Holding en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Het plangebied, kavel 1N2, ligt ten westen van het Station Noord (beginpunt Noord/Zuidlijn). De start van de bouw vindt plaats aan het eind van het eerste kwartaal 2019. De oplevering staat gepland voor medio 2021.

De invulling van kavel 1N2 bestaat uit: 184 huurappartementen, één commerciële ruimte, 177 studentenappartementen, twee viersterren hotels met in totaal 304 kamers en 140 parkeerplaatsen. Hotel Noord Holding wordt eigenaar van de twee viersterrenhotels en 34 parkeerplaatsen. De hotels bevinden zich in twee bouwvolumes in de onderbouw van negen etages. Eén hotel beschikt over 110 kamers en het andere hotel beschikt over 194 kamers.

Naast een onderbouw van negen etages komen twee torens; één van dertien etages en één van 23 etages. Het ontwerp is van Klunder Architecten uit Rotterdam. De realisatie van de totale ontwikkeling is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn. 

De 177 studentenappartementen bevinden zich in de toren met dertien etages en zijn eigendom van Woonstichting De Key. Altera Vastgoed wordt eigenaar van de 184 huurappartementen, de commerciële ruimte en 106 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen, met een oppervlak uiteenlopend van 43m² tot 123m².