ABB realiseert 55 woningen in Waelpolder in ’s-Gravenzande

Op 2 juli is de koop- en realisatieovereenkomst getekend tussen ABB en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) voor de ontwikkeling van Waelhoven in Waelpolder.

Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling is. Plan Waelhoven bestaat uit 55 woningen, opgezet in groene hoven.

Op 2 juli 2024 tekenden ontwikkelaar ABB (Frank van Dijk en Jan Dekker) en ONW (Fred Vlasblom en Bert Melles) de koopovereenkomst voor het project Waelhoven, onderdeel van het nieuwe woongebied Waelpolder in ‘s- Gravenzande.

Groene woonomgeving

Met de groene hoven en centrale speel- en ontmoetingsplekken sluit het plan Waelhoven naadloos aan op de ambitie van de gemeente Westland om van Waelpolder een groene woonomgeving te maken voor iedereen. Het plan bestaat uit twee- en drie-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen, wat goed aansluit bij het overige aanbod in het gebied.

Verbinding

Waelhoven wordt opgedeeld in twee grote hoven, die met elkaar in verbinding staan door een wandelroute. In Waelhoven wordt het omliggende landschap geïntegreerd in de woonwijk. De woningen zijn omringd door groen en complementeren het landschap. De architectuur van de woningen door PBV Architects en het landschapsontwerp, ontwikkeld door Lindeloof, zijn in harmonie. Door de hoven in te richten met inheemse beplanting, wordt de aanwezige flora en fauna versterkt. Daarnaast worden er verbindingen gemaakt met het water (de Nieuwe Vaart) en de Ecologische Hoofdstructuur aan de oostkant.

Elk hof vormt een kleine gemeenschap voor de bewoners die eraan wonen. Het zijn oases waar groen, spelen en ontmoeten de ruimte krijgen. Sociale verbinding is ook de verbinding die we maken met de andere woningen/bewoners rondom dit plandeel. Deze kunnen via de wandelroutes en het centrale fietspad het plan doorkruisen. De route langs de Nieuwe Vaart wordt autoluw en openbaar toegankelijk.