Bouwinvest koopt 316 woningen in Delft van Borghese

Het Bouwinvest Residential Fund heeft in het project Bethelpark in Delft 316 woningen gekocht van Borghese Real Estate.

Met Bethelpark voegt Borghese in totaal 351 woningen toe aan de Delftse woningmarkt. Het park bestaat uit een mix aan sociale huur-, middenhuur- en vrije sector huurwoningen.

Het project ligt ten westen van het centrum, naast het Reinier de Graaf Gasthuis. De buurt kent een goed voorzieningenniveau, met scholen en winkels op loopafstand. Door de diversiteit, zowel in woningtypes, oppervlaktes als in huurprijs wordt een brede doelgroep aangesproken, van starters tot gezinnen. De woningen worden duurzaam en gasloos opgeleverd en aangesloten op een warmte–koudeopslagsysteem. In de plint is ruimte voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen. De start bouw is naar verwachting in het tweede kwartaal 2020.

Door de ligging van Delft middenin de Holland Metropole zal de stad naar verwachting de komende tijd flink groeien. Delft is dan ook een van de steden waar Bouwinvest de groeiambities wil waarmaken. Het bedrijf verwacht dat vooral de behoefte aan middenhuur en vrijesectorhuur zal groeien in Delft. Het Residential Fund zal 70 van 316 woningen in het middenhuursegment verhuren met aanvangshuurprijzen onder de € 950 per maand en 18 woningen onder de liberalisatiegrens. Borghese zal 35 appartementen verkopen aan een toegelaten instelling in Delft.

Borghese Real Estate werd in dit verkooptraject geadviseerd door BNP Paribas.