Goodman breidt verder uit in logistieke hotspot Venlo

Goodman Group ontwikkelt op Trade Port Noord Venlo een nieuwe logistieke ontwikkeling van 19.192 m².

De ontwikkeling van de nieuwe, flexibele logistieke unit is het zesde project van Goodman in Venlo. Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten.

De nieuwbouw grenst aan het bestaande Goodman Venlo North Logistics Centre en zal in december 2017 klaar zijn. De logistieke ruimte is voorzien van kantoorruimte en mezzanine en kan onderverdeeld worden in meerdere units van 8560 tot 19.192 m², waarbij Tapa-A mogelijk is. De kantoorruimtes en voorzieningen kunnen in samenwerking met Goodman op specifieke wensen van bedrijven uit verschillende industrieën zoals e-commerce en retail worden afgestemd.

Toekomstgericht ontwerp
Het nieuwe project in Trade Port Noord is ontwikkeld vanuit de Goodman-filosofie van toekomstgericht ontwerpen, dat voldoet aan alle moderne logistieke eisen en flexibiliteit biedt voor klanten om te besparen op de totale gebruikslasten en CO2-uitstoot te verminderen. De logistieke ruimte heeft een minimale vrije hoogte van 12,20 meter, een laaddock met leveler per 1000 m² en is geschikt voor stapeltoepassingen in smalle gangpaden door toepassing van een supervlakke vloer. Duurzaamheidsoplossingen waaronder LED-verlichting en een verzamelsysteem voor regenwater behoren ook tot het ontwerp. Goodman streeft voor het pand naar een Breeam Very Good-certificatie.

Multimodale locatie
De locatie, gelegen aan de kruisende snelwegen A67 en A73 die de Benelux met het Rurhgebied verbinden, maakt dit logistieke centrum een uitstekende plek voor bedrijven om hun goederenstroom efficiënt te beheren. Zo zorgen goede multimodale ontsluitingen via water, spoor en weg voor optimale bereikbaarheid. Naast deze goede vervoersverbindingen is er voldoende parkeerruimte voor auto’s en vrachtwagens op het terrein.