90% van gerenoveerde I-toren WTC Amsterdam verhuurd

De volledige renovatie van de I-toren van World Trade Center Amsterdam aan de Strawinskylaan is afgerond. Inmiddels is 90% van de kantoorruimte verhuurd.

De kantoorruimtes hebben van vloer tot plafond een upgrade gekregen en voldoen aan de wensen van de moderne gebruiker. De renovatie begon in oktober 2016 en heeft 5 maanden geduurd. De toren beslaat een totale oppervlakte van 15.000 m² kantoorruimte.

Mede dankzij de modernisering van de kantoorruimte is de toren reeds voor 90% verhuurd. Zowel nationale als internationale partijen, als MUFG Bank, Infosys en Gemeente Amsterdam, hebben hun intrek reeds genomen in de vernieuwde toren. De partijen zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Andere nieuwe huurders zijn:

· Amsterdam Trade Bank - 2.096 m²
· Denso – 1.580 m²

De huurders die hun contract hebben verlengd, uitgebreid of zijn verplaatst, zijn onder andere:

· PLMA – 978 m²
· EuroCCP – 732 m²
· Showa – 500 m²
· Robert Walters – 491 m²
· F. Van Lanschot – 360 m²
· Fakton – 242 m²
· Fam. Advocaten – 161 m²

Richard Heppell, Managing Director SHOWA EMEA. “Showa International heeft ervoor gekozen om zijn Europese hoofdkantoor te verplaatsen naar de I-toren, omdat het niet alleen aan onze toekomstige groeibehoeften kan voldoen, maar ook onze sterke merk- en kwaliteitsidentiteit weerspiegelt. Aangezien onze klanten zich over de hele wereld bevinden, zijn de nabijheid van luchthaven Schiphol en openbaar vervoer een groot pluspunt voor zowel medewerkers als bezoekers.”

Momenteel zijn nog maar enkele ruimtes voor de verhuur beschikbaar.

Uitbreiding met 32.000 m²
World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas; het commerciële en economische hart van Amsterdam met meer dan 115.000m² kantoorruimte. Naast kantoorruimte beschikt het WTC Amsterdam over een congres- en vergadercentrum, diverse restauratieve voorzieningen alsmede een groot aanbod aan ondersteunende winkels en voorzieningen. 

Volgend jaar start de bouw van een nieuwe kantoortoren op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat, naast Toren D. Deze uitbreiding omvat 32.000 m². Onlangs hebben CBRE Global Investors en Ballast Nedam hiervoor een overeenkomst gesloten. Toren D zal tegelijk worden gerenoveerd en verbonden met de nieuwbouw.

World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.