Epicurus start bouw Pathé Maastricht

Epicurus is in opdracht van Pathé begonnen met de start bouw van een bioscoop bij de oude Sphinxfabrieken in Maastricht.

Epicurus is in opdracht van Pathé begonnen met de start bouw van een bioscoop bij de oude Sphinxfabrieken in Maastricht.

Pathé Maastricht krijgt acht zalen en zo’n 1000 stoelen, aangevuld met een grote theaterlounge. Het nieuwe theater, gelegen tegen het Eiffelgebouw van Sphinx aan de Boschstraat, gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en zal frequent evenementen organiseren. Het project wordt ontwikkeld door Epicurus in opdracht van Pathé.

Gerdo van Grootheest, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Natuur en Milieu: 'De start van de bouw van het nieuwe Pathé Maastricht staat symbool voor de ontwikkelingen die nu plaats vinden rond de oude Sphinxfabrieken in Maastricht. Na vele jaren komen nu zichtbaar zaken in beweging. Deze nieuwe vestiging van Pathé gaat in combinatie met alle andere ontwikkelingen in de directe omgeving iets toevoegen aan onze stad. De stadswijk Sphinx wordt een vernieuwend, cultureel, creatief en ondernemend stuk van Maastricht.'

Bernard van der Schans, directeur Epicurus: 'Het inpassen van een moderne bioscoop in een monumentale omgeving is een enorme uitdaging. De essentie van vitalisering van historische binnensteden is het toevoegen van elementen die een nieuwe toekomst creëren, maar ook het oude respecteren. Het resultaat van die opgave is bijzonder en zal iedereen verbazen.'

Gerelateerde artikelen: