Rochdale presenteert nieuwe aanpak voor Frankemaheerd

AMSTERDAM - Tijdens de Open Dag Lege Kantoren op zaterdag 6 oktober presenteert Rochdale de nieuwe aanpak om Frankemaheerd in Amsterdam op korte termijn te verhuren. Dit 37.000 m[sup]2[/sup] grote kantorencomplex staat nu voor een gedeelte leeg. Behalve een facelift van het interieur van de algemene ruimtes, presenteert Rochdale ook de manier waarop het gebouw straks een multifunctionele plaats wordt om te wonen, te leven en te werken.

AMSTERDAM - Tijdens de Open Dag Lege Kantoren op zaterdag 6 oktober presenteert Rochdale de nieuwe aanpak om Frankemaheerd in Amsterdam op korte termijn te verhuren. Dit 37.000 m2 grote kantorencomplex staat nu voor een gedeelte leeg. Behalve een facelift van het interieur van de algemene ruimtes, presenteert Rochdale ook de manier waarop het gebouw straks een multifunctionele plaats wordt om te wonen, te leven en te werken.

Rochdale kocht Frankemaheerd in 2008 van Solidiam voor een bedrag van € 46,5 mln. Solidiam had het enkele maanden daarvoor verworven van de Duitse assetmanager Meag, als deel van een portefeuille met 6 kantoorgebouwen (totaal 60.000 m2). Voor de gehele portefeuille betaalde Solidiam circa € 50 mln. De toenmalige huurders Hema en KBB Vendex vertrokken in 2010.
Frankemaheerd krijgt aan de buitenkant een nieuwe look en ook de binnenkant is flink aangepakt. Er bevinden zich in Frankemaheerd op dit moment onder andere een dansschool, modebedrijf, hostel voor vrouwen, bibliotheek, expositieruimte, radiostation en scholen. Ook het Warenhuis gaat zich binnenkort hier vestigen, een concept waarbij zelfstandige professionals kantoorruimte wordt aangeboden. Door de mix van wonen, leven en ondernemen is het gebouw straks 24 uur per dag in beweging.
Richard Mooser van Rochdale zegt in het FD dat de corporatie € 8 mln investeert in de upgrading van het complex. Volgens Mooser staat 75% nu leeg; hij hoopt dit volgend jaar terug te brengen naar 50%.