Hoofdkantoor Heerema Marine Contractors opgeleverd

Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling hebben nieuwe hoofdkantoor op van Heerema Marine Contractors Nederland SE in Leiden opgeleverd.

Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling hebben nieuwe hoofdkantoor op van Heerema Marine Contractors Nederland SE in Leiden opgeleverd.

Het gebouw is ontwikkeld door Vondellaan 47 Leiden, de combinatie van Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, en ontworpen door OPL Architecten en Heyligers d+p (interieur).

Het kantoorgebouw bestaat uit een kantoorgedeelte van circa 20.000 m² vvo, met een parkeergarage van 574 parkeerplaatsen. Het kantoor heeft een ligging, op loopafstand van het treinstation van Leiden en direct aan de uitvalsweg naar de A44.

Door toepassing van Cradle to Cradle© elementen en het uitgebreide duurzaamheidspakket zal het gebouw het BREEAM NL nieuwbouwcertificaat met label “Excellent” toegekend krijgen, de sloop van de oorspronkelijke bebouwing heeft het wereldwijde eerste BREEAM Very Good-certificaat behaald. Het gebouw wordt langjarig volledig gehuurd door Heerema Marine Contractors Nederland SE, sinds meer dan 50 jaar een maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie.

De koper van het project is Standard Life Investments. De deal werd vorig jaar al voor € 72,9 mln gesloten. De transactie werd juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff en technisch begeleid door Royal HaskoningDHV. DTZ Zadelhoff adviseerde Standard Life Investments bij deze transactie. De verkopende partij, Vondellaan 47 Leiden, werd bij deze transactie geadviseerd door RJVD Vastgoed en juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma.