KlokHolding neemt Adriaan van Erk Groep over

Vanochtend is de koopovereenkomst getekend tussen KlokHolding en de Adriaan van Erk Groep uit Bergambacht.

Een jaar na de overname van Heilijgers, neemt KlokHolding opnieuw een gerenommeerde partij over. KlokHolding komt daarmee naar eigen zeggen in de top 15 van grootste ontwikkelaars/bouwers van Nederland.

In de jaarplannen van KlokHolding was te lezen dat de organisatie in de komende jaren wilde doorgroeien naar een omzet van € 500 miljoen. Met de overname van de Adriaan van de Erk Groep wordt deze ambitie meer dan waargemaakt.

Afgelopen jaar steeg de omzet van het Zuid-Hollandse bouwbedrijf naar bijna € 200 miljoen en KlokHolding verwacht dit jaar uit te komen op ongeveer € 400 miljoen omzet.

Met de bereikte schaalgrootte verwacht algemeen directeur Ton van de Klok beter in te kunnen spelen op de vele snelle veranderingen in de markt. ‘Met de Adriaan van Erk Groep nemen we niet alleen een prachtig familiebedrijf over, maar vooral ook vakmanschap en kennis. We krijgen bovendien een volledige dekking in de regio’s waarin we graag actief zijn.’

Ook Piet van der Helm is blij met de overname. De CEO van de Adriaan van Erk Groep vertelt: ‘Om de continuïteit van onze organisatie te waarborgen zijn we samen met oprichter Jos van Erk op zoek gegaan naar een partij die qua cultuur, waarde en normen aansluit bij die van ons.’

‘Onze naam en de banen van onze 160 medewerkers blijven behouden’, gaat Van der Helm verder. ‘Alleen ikzelf ga een stapje terug doen. Na het overlijden van Jos van Erk, eind vorig jaar, ben ik gebleven tot de verkoop helemaal rond was. Nu is het tijd voor mij om plaats te maken. Ik laat de organisatie met een gerust hart achter.’

De Adriaan van Erk Groep bestaat naast Adriaan van Erk Ontwikkeling, onder meer uit Adriaan van Erk Bouw, Rehorst Bouw, Slavenburg Bouw en Adriaan van Erk Timmerfabriek. KlokHolding neemt ook alle grondposities over, in totaal goed voor zo’n 4500 woningen. Onder andere in Amsterdam, Leiden, Amstelveen en Weesp heeft Adriaan van Erk grote posities die binnen afzienbare tijd tot ontwikkeling komen of al in ontwikkeling zijn.

De overname is begeleid door Hemingway Corporate Finance en wordt nog getoetst door de Autoriteit Consument en Markt. Zonder oponthoud zal begin september de formele levering van 100% van de aandelen plaatsvinden. KlokHolding wordt daarbij de meerderheidsaandeelhouder, investeringsmaatschappij PNO Pactum neemt het overige deel voor haar rekening. KlokHolding is gedurende het overnametraject bijgestaan door KPMG en Van Iersel Luchtman Advocaten.