MVGM neemt vastgoedbeheer van JLL over

MVGM en JLL komen overeen dat MVGM de continentale Europese vastgoedbeheeractiviteiten van JLL overneemt en gaan tevens een alliance partnership aan.

Onderdeel van de transactie zijn tevens enkele gespecialiseerde winkelcentramanagementteams en -activiteiten. Hiermee ontstaat een vastgoedbeheerder met een pan-Europese reikwijdte.

Beide bedrijven zijn ook een ‘alliance partnership’ met elkaar aangegaan. Dit betekent dat ze in de toekomst een gezamenlijke klantenkring ontwikkelen en adviseren.

Onderdelen van de deal zijn onder andere:
• MVGM wordt een top-5 Europese speler (nr. 1 positie in Nederland en leidende positie in Duitsland) in de snel transformerende markt van vastgoedbeheer
• MVGM krijgt toegang tot acht additionele landen met 540 medewerkers: Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Roemenië en Slowakije en breidt haar huidige teams in Nederland en Duitsland verder uit
• Voegt meer dan 12 miljoen m² toe aan de huidige portefeuille van MVGM van 6,4 miljoen m² in Nederland en Duitsland
• Geeft MVGM toegang tot nieuwe klanten, waaronder toonaangevende wereldwijde vastgoedinvesteerders
• Voor de klanten van JLL blijft de toegang tot de expertise, de bestaande teams en ervaring van de vastgoedbeheeractiviteiten en winkelcentrummanagementdiensten behouden via een ‘alliance partnership’ met MVGM

Naast de uitbreiding van zijn internationale vastgoedmanagementportefeuille zal MVGM ook blijvend investeren in de diensten die MVGM in Nederland aanbiedt en die van strategisch belang zijn voor de onderneming en een essentieel onderdeel van zijn propositie.

De overname van JLL's Europese vastgoedbeheeractiviteiten is een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van MVGM. Het sluit volledig aan bij de optimalisatie die MVGM nastreeft door verdere digitalisering en versnelling van innovatie, wat resulteert in een ongeëvenaarde kwaliteit van dienstverlening.

MVGM en JLL zullen zorgen voor een probleemloze overdracht voor de klanten. De klanten worden ook in de toekomst geadviseerd door dezelfde vastgoedbeheerders waarmee zij momenteel samenwerken. Klanten kunnen rekenen op dezelfde systemen, diensten en vertrouwde processen.

MVGM zal de nieuwe activiteiten gefaseerd integreren in zijn huidige activiteiten, waarbij de transactie voor de juridische entiteit in elk land afzonderlijk wordt ‘geclosed’. Het eerste land zal naar verwachting in september 2019 worden afgerond en het laatste land voor het einde van het jaar. De verwachting is dat de Nederlandse activiteiten van JLL in het derde kwartaal zullen worden geïntegreerd.

Tussen ‘signing’ en ‘closing’ ligt de prioriteit van MVGM bij het opzetten van een solide IT-infrastructuur en organisatie. De transactie zal naar verwachting eind 2019 worden afgerond, nadat MVGM alle gebruikelijke goedkeuringen heeft ontvangen van de toezichthouders.