Groen licht voor outlet center Zevenaar

De Raad van State heeft het uitwerkingsplan Sporenallee van de gemeente Zevenaar in stand gelaten.

Door Gabriëlle Klaver
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 7 juni 2016

Dat betekent dat de RvS geen redenen heeft gevonden om de bouw van het outlet center in Zevenaar van Stable International tegen te houden. De provincie, die tegen de bouw van het outlet center is, heeft daarop de tegenstand tegen het plan laten varen. Stable kan dus van start met de realisatie van het outlet center in Zevenaar.

De Raad van State kon zich vinden in de conclusies van het onderzoek van de gemeente Zevenaar waaruit blijkt dat er voldoende marktruimte is voor en behoefte aan een factory outlet center. Ook is voldoende rekening gehouden met andere plannen voor detailhandel in de regio, zo vindt de RvS. Weliswaar kan Factory Outlet Village effecten hebben op detailhandel in hetzelfde marktsegment, maar niet is komen vast te staan dat het zal leiden tot uit ruimtelijk oogpunt onaanvaardbare leegstand in Zevenaar en de omliggende gemeenten, aldus de Afdeling bestuursrechtspraak.

Stable International kan door deze uitspraak samen met partners KWP en Veluwezoon Verkerk (beide VolkerWessels), verder met de ontwikkeling van de circa 18.000 m² outlet. Kees Woltering, ceo van Stable International: ‘Wij kunnen nu onze plannen gaan concretiseren voor Zevenaar Fashion Outlet, dat in 2020 zijn deuren opent. Deze outlet biedt huurders een geweldig vooruitzicht, zowel vanwege de goede bereikbaarheid – Zevenaar Fashion Outlet zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden – als de ligging vlakbij Duitsland. In een straal van 90 minuten rijden wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers.’

Zevenaar Fashion Outlet zal bestaan uit 80 nieuwe winkels en 1600 parkeerplaatsen. Naast het outlet centrum is er ruimte voor horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk.