85 appartementen in oude stadhuis Almelo

Ontwikkelingscombinatie BPD en Leverink & Assen gaat onder meer 85 appartementen realiseren in het voormalige stadhuis van Almelo.

Stichting projectbureau Hergebruik gebouwen en BPD Ontwikkeling te Zwolle en de Leverink & Assen Groep te Hengelo hebben een overeenkomst gesloten inzake de overdracht van het project ‘hergebruik het oude stadhuis’ te Almelo. De partijen hebben afgesproken dat zij zo spoedig mogelijk in overleg gaan om tot een verkoop- en herontwikkelings/realisatieovereenkomst ‘oude stadhuis’ te komen tussen de gemeente Almelo en de ontwikkelingscombinatie. Bij deze overeenkomst zullen de kaders die door de raad van de gemeente Almelo zijn vastgesteld, bij besluit van 14 juni 2016, als uitgangspunt dienen.

Het voormalige stadhuis aan het Stadhuisplein 1 te Almelo is met 17.250 m² een van de grootste transformatieprojecten van Nederland. De transformatie zal betekenen dat het oude stadhuis hergebruikt gaat worden met een appartementencomplex van circa 85 appartementen. Daarnaast zal 2000 m² bestemd worden voor bijvoorbeeld horeca, dienstverlening, zorg en gezondheid. Bij de transformatie en herbestemming zullen de modernste technieken op het gebied van energieneutraal en duurzaamheid leidend zijn. De ontwikkelaars zullen in de nabije toekomst de plannen presenteren voor deze toplocatie aan de rand van een bruisend nieuw centrum van Almelo.

Foto Geiske Steendam