Nieuw ziekenhuis in Enschede

ENSCHEDE - Enschede krijgt een nieuw ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente (MST). Het nieuwe ziekenhuis wordt 78.400 m[sup]2[/sup] groot en krijgt 620 bedden (inclusief Vrouw Kind Centrum). Bijzonder is het grote aantal eenpersoonskamers. De oplevering is eind juli 2015 gepland.

ENSCHEDE - Enschede krijgt een nieuw ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente (MST).
Het nieuwe ziekenhuis wordt 78.400 m2 groot en krijgt 620 bedden (inclusief Vrouw Kind Centrum). Bijzonder is het grote aantal eenpersoonskamers. De oplevering is eind juli 2015 gepland.


Het nieuwe ziekenhuis wordt een duurzaam, energiezuinig gebouw. Vanuit de nieuwbouw legt de gemeente een ondergrondse tunnel aan naar de al bestaande parkeergarage onder het Van Heekplein, midden onder het winkelcentrum. De nieuwbouw verrijst direct naast de bestaande locatie aan de Haaksbergerstraat. Deze locatie blijft gedurende het gehele bouwproces in bedrijf en behoudt ook na oplevering van de nieuwbouw zijn functie. De andere locatie, aan het Ariënsplein, krijgt na ingebruikname van de nieuwbouw een andere bestemming.
MST wordt ontwikkeld en gebouwd door bouwcombinatie Dura Vermeer/Trebbe/te Pas Bouw MST vof in bouwteam met de installatiecombinatie Unica, Croon en Wolter & Dros. De bouwkosten van het werk bedragen circa € 239 mln (inclusief installaties en BTW).