Kroonenberg bereidt metamorfose Hilvershof voor

Kroonenberg Groep treft voorbereidingen voor een ingrijpende aanpassing en modernisering van winkelcentrum Hilversthof in Hilversum.

Kroonenberg Groep treft voorbereidingen voor een ingrijpende aanpassing en modernisering van winkelcentrum Hilversthof in Hilversum.

Daartoe heeft zij inmiddels twee aanpalende winkelpanden gekocht in de Kerkstraat. Dit is nodig omdat een van de onderdelen het verminderen van het aantal ingangen is en het belangrijk verbreden van de ingang in de Kerkstraat. De verbouwing zou tevens de komst van een vestiging van Primark mogelijk moeten maken. Dit meldt dagblad De Gooi- en Eemlander.
Kroonenberg Groep is sinds 2000 eigenaar van het winkelcentrum. Hilvertshof was bij de opening in 1973 het eerste overdekte winkelcentrum van het land en telt ongeveer 85 winkels met een winkeloppervlak van 20.000 m3 verdeeld over drie verdiepingen. In de periode 2007 – 2009 onderging het winkelcentrum een eerste grote facelift.
De krant meldt dat voor de transformatie het architectenbureau Rijnboutt in de arm is genomen. Dat heeft ook getekend voor de aanpassing die winkelcentrum Gelderlandplein in Buitenveldert momenteel ondergaat. Kern van de modernisering hier is dat er grotere winkelunits worden gecreëerd en dat de routing wordt aangepast. Het aantal ingangen wordt ook hier teruggebracht, van vijf nu naar drie straks. De verandering van Gelderlandplein voert Kroonenberg Groep samen uit met Multi Vastgoed.

De krant meldt dat Primark in Hilversum niet alleen zou kijken naar een plek in Hilvertshof maar ook belangstelling zou hebben voor het voormalig GAK-kantoor bij het station van de stad. In dat geval zou Kroonenberg Groep als belegger willen optreden.
Indien deze optie wordt gerealiseerd zou dat nadelig kunnen zijn voor het Hilversumse winkelgebied. Waar een Primark in het centraal gelegen Hilvertshof een grote trekker zou zijn voor het hele winkelareaal in de binnenstad, zouden Primark-klanten bij een vestiging in het GAK-gebouw meteen de stad per bus en trein weer kunnen verlaten waardoor het de trekkerfunctie zou ontberen.
De krant meldt dat niemand van Kroonenberg Groep en Primark wilde reageren.

In het komende nummer van PropertyNL Magazine besteden wij uitgebreid aandacht aan de metamorfose van het Gelderlandplein.