OVG verkoopt herontwikkeld VS-hoofdkantoor van unilever

OVG Real Estate heeft eind december 2016 met zijn ontwikkelingspartner Normandy Real Estate Partners het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever in Englewood Cliffs (New Jersey) verkocht aan Mesirow Financial.

OVG en Normandy zijn momenteel bezig met de duurzame herontwikkeling van het gebouw van 30.000 m2, dat ligt op de palissades van de Hudson rivier aan de overkant van New York City. Naar verwachting is de herontwikkeling eind 2017 klaar. Unilever is sinds de jaren ’60 gevestigd op deze locatie en heeft opnieuw een achttienjarig huurcontract getekend met verschillende opties voor uitbreiding.

Na de renovatie zal het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever tot een van de meest energiezuinige en technologisch geavanceerde gebouwen van de oostkust behoren.

'We zijn ontzettend blij dat onze partners OVG en Normandy de deal met Mesirow hebben gesloten en daarmee lange termijn continuïteit hebben gecreëerd voor het eigendom van ons Noord-Amerikaanse hoofdkantoor. De ontwikkeling welke is gericht op duurzaamheid, slimme technologieën en welzijn bevestigt onze strategie om een sterke aanwezigheid in New Jersey te behouden en talent vanuit New York en New Jersey aan te blijven trekken,' aldus Ian Dunning, Service Delivery Director van Unilever.

Jan-Hein Lakeman, Executive Managing Director bij OVG Real Estate US and Giorgios L. Vlamis, COO en partner bij Normandy, voegt eraan toe: 'We zijn trots op ons eerste gezamenlijke project in de VS en de samenwerking met Mesirow, die een indrukwekkende reputatie heeft als financier van single-tenant gebouwen. We kijken ernaar uit onze visie op het gebruik van smart-tech voor een duurzame en gezonde werkomgeving te kunnen realiseren in de herontwikkeling van dit hoofdkantoor van Unilever.'

Garry Cohen van Financial Mesirow verklaart ten slotte: 'We zijn verheugd om nauw betrokken te zijn bij de herontwikkeling van dit iconische gebouw en samen te werken met Unilever, OVG en Normandy. Deze transactie is de afsluiter van een succesvol jaar voor Mesirow’s Sale Leaseback Capital group, waar we ondanks de uitdagingen van de huidige markt voor meer dan $500 miljoen aan single-tenant gebouwen hebben gekocht. Wij geloven dat deze transactie het begin is van een langdurige en vruchtbare relatie met Unilever.' 

Cushman & Wakefield trad op als adviseur namens Unilever bij de ontwikkeling en voor OVG/Normandy bij de verkooptransactie. Mesirow Financial’s Sale-Leaseback Capital group, geleid door Senior Managing Directors Garry Cohen en Douglas Barker, heeft de aankoop van dit object begeleid. De financiering van de acquisitie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Mesirow Financial’s Credit Tenant Lease (CTL) en Institutional Sales and Trading groups.