Bouw sluitstuk gebiedsontwikkeling Oostenburg van start

De bouw van Houtrak, het sluitstuk van de grootschalige gebiedsontwikkeling Oostenburg van bouwende projectontwikkelaar Vorm, is van start gegaan.

Vorm 2050, gespecialiseerd in prefabricage, gaat het woongebouw met 36 appartementen in twaalf maanden bouwen. Het alzijdig houten gebouw – naar ontwerp van Marcel Lok Architecten, Workshop Architecten en Flux Landscape Architecture – wordt in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Houtrak komt aan de kop van de Oostenburgervaart te staan, tussen het Init-gebouw en Voormalig Rosa en Rita (VRR). Het woongebouw biedt na de oplevering 36 doorstroomwoningen voor tweeverdieners en empty nesters. Het gebouw wordt zoveel mogelijk in hout gerealiseerd, met een hybride prefab casco met een combinatie van hout en beton.

Robin de Ridder, projectontwikkelaar bij Vorm: ‘Nieuw voor Oostenburg is een alzijdig houten gebouw. De twee panden bieden een mix aan woningtypes in verschillende afmetingen. Zo komen er split-level lofts, twee-, drie- en vierkamerwoningen en penthouses, waarvan twee met privé-dakterras. Ook zijn er een gemeenschappelijk binnenhof en een gedeelde daktuin. Daarmee willen we de ontmoeting stimuleren.’

De woningen worden voorzien van een WKO-installatie en een WTW-installatie. Zo wordt het warme- en koude-overschot optimaal benut en gaat er minder energie verloren.