Gramercy koopt DC in Amsterdam voor € 13,6 mln

Gramercy heeft het distributiecentrum aan de Lipariweg 6 in Amsterdam gekocht van Equity Estate voor een netto koopsom van € 13,6 mln.

Het is de eerste overname van Gramercy Europe na de recente management buy-out. Sinds Gramercy in februari 2018 het Gramercy Property Europe III (GPE III) heeft opgestart, heeft het voor ongeveer $ 350 mln aan voornamelijk single-tenant assets gekocht in de belangrijkste West-Europese markten. De vastgoedportefeuille telt nu 15 panden van in totaal 460.000 m², verspreid over Frankrijk, Duitsland en Nederland. Gramercy verwacht dat de totale acquisities voor het eind van het jaar de € 500 mln zullen overtreffen.

De recente aankoop in Amsterdam werd in 2008 gebouwd voor pulp- en papierfabrikant Stora Enso. Het pand aan de Lipariweg 6 is een modern gebouw met een totaal verhuurbaar oppervlakte van 24.965 m² bedrijfs- en 979 m² kantoorruimte en is volledig in gebruik door Stora Enso Timber DIY Products.

Het gebouw was eigendom van een van de joint ventures van Equity Estate met een institutionele investeerder uit het Midden-Oosten, AB CPFM Real Estate Holding Group. De joint venture nadert het einde van haar looptijd en is volledig afgebouwd.

Met deze laatste transactie is er totaal voor € 80 mln verkocht, waaronder negen gebouwen in Duitsland en België en twee in Nederland (Schiphol-Rijk en Amsterdam). Hierbij adviseerde Knight Frank in teamverband vanuit de verschillende landen.

Gramercy werd juridisch bijgestaan door Houthoff. De verkoper werd geadviseerd door NL Real Estate - Knight Frank en juridisch bijgestaan door DLA Piper.