Segro bouwt duurzaam distributiecentrum bij Schiphol

Segro, eigenaar, manager en ontwikkelaar van logistiek vastgoed, is gestart met de bouw van Segro Park Amsterdam Airport (SPAA).

Dit duurzame distributiecentrum komt te liggen aan de A4 bij knooppunt De Hoek in Hoofddorp, aan de Rijnlanderweg. Dit is slechts de eerste stap richting een geheel nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten. De oplevering van deze eerste fase staat gepland in de zomer van 2017.

Voor Segro is dit de start van de eerste grote ontwikkeling in Nederland sinds 2009. Het gebouw waar momenteel aan gewerkt wordt, is de eerste 10% van het park dat uiteindelijk zal worden gerealiseerd. De rest van de panden zal er de komende jaren gefaseerd bij gebouwd worden.
‘Het is voor ons belangrijk de komende jaren verder te groeien op deze plek, aangezien Nederland als poort fungeert naar de rest van Europa en Schiphol daar een grote rol in speelt’, zegt Tijs Derison, directeur Segro Benelux. 'Door de goede aansluitingen op de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen is dit een belangrijke locatie voor de logistieke markt. Korte afstanden naar de luchthaven maar ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken dit project aantrekkelijk.'

In de nabije toekomst zal dit park grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 m² tot 30.000 m² combineren met kleinere units tussen 1500 en 10.000 m². Dit maakt het interessant voor uiteenlopende bedrijven.
Segro richt zich voor een mogelijke huurder vooral op de Air Cargo Logistics-­markt. Derison ziet veel kansen in de regio: ‘We bouwen nu voor de markt uit, zodat we kunnen meebewegen met de huidige economische groei en klaar zijn voor ontwikkelingen in de nabije toekomst.’
De gebouwen worden zeer energiezuinig ontworpen. Zo worden er zonnepanelen op de daken geplaatst en worden de panden voorzien van een warmte-­ en koudeopslag. Dit is een methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem. Het wordt gebruikt om het distributiecentrum mee te verwarmen of te koelen. Door al deze maatregelen krijgt de locatie straks het Breeam-­certificaat ‘Excellent’. Daarnaast zal Segro verregaande investeringen doen om een veilige en aangename werkomgeving te creëren.