Deka koopt distributiecentrum in Tilburg

De Duitse belegger Deka heeft voor het eerst in vele maanden weer een investering gedaan in Nederland. Deka Immobilien heeft onlangs het distributiecentrum van GVT Group of Logistics in Tilburg gekocht.

Hij heeft het logistiek centrum voor circa € 35 mln verworven middels een sale and lease back transactie. Het complex zal worden toegevoegd aan het WestInvest TargetSelect Logistics sector fund voor institutionele beleggers.

Het moderne warehouse bestaat uit twee bouwdelen, gebouwd in respectievelijk 2012 en 2016. De totale oppervlakte bedraagt circa 38.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak en is gelegen op een kavel van circa 6,5 hectare. Het object is volledig en langdurig verhuurd aan Gebr. Versteijnen Transport & Logistics.

Het complex ligt op Tilburgs grootste logistiek bedrijventerrein, Vossenberg, waar alle vele (inter)nationale logistiek spelers zijn gehuisvest. Door haar multi-modale verbindingen (spoor, water en weg) en haar status als inland hub voor de Rotterdamse haven, is Tilburg uitgegroeid tot een van de meest dominante logistieke markten in Nederland. 

TLF Real Estate stond Deka Immobilien bij in de aankoop van dit prominente object. Hans van den Bergh van TLF Real Estate: 'De vraag naar logistiek vastgoed op strategische locaties zoals Tilburg blijft onverminderd groot. De druk op core product neemt nog steeds toe met aanhoudend dalende rendementen tot gevolg.'

Een bijzonder detail bij de transactie is de betrokkenheid van vastgoedadviseur TLF Real Estate. Deka is meerdere jaren niet actief geweest met aankopen in logistiek vastgoed en heeft TLF RE gevraagd hem in 2017 bij te staan bij de uitbreiding van de portfolio logistiek. De vastgoedadviseur is een nieuwe adviseur die zich toelegt op advies bij aan- en verkoop van logistiek vastgoed in de Benelux en Duitsland. Het bedrijf is opgericht door de twee ex-medewerkers van JLL en DTZ (tegenwoordig Cushman & Wakefield), Hans van den Bergh en Hans van den Reek. Zij adviseren in hoofdzaak institutionele beleggers bij logistieke investeringen. Ook begeleiden ze bij sale and lease back. 

GVT Group of Logistics werd bij deze transactie commercieel bijgestaan door INDUSTRIAL real estate partners, juridisch door CMS.