Bouw 70 woningen aan Jazzsingel in Terwijde gestart

In Terwijde, Leidsche Rijn Utrecht, bouwt ReinbouwVastgoed 70 woningen voor ASR Vastgoed Vermogensbeheer. Vrijdag wordt de start bouw gevierd.

De 70 woningen aan de Jazzsingel in Terwijde maken deel uit van het ASR Dutch Core Residential Fund. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 49 huurappartementen en 21 grondgebonden huurwoningen. De appartementen zijn circa 65 m² groot en de eengezinswoningen hebben een gemiddelde oppervlakte van 125 m². 

Het project is ontworpen door Piet Goud van BDG architecten uit Almere. Het appartementengebouw bestaat deels uit vijf en deels uit vier bouwlagen. De eengezinswoningen worden gerealiseerd in drie blokken van drie verdiepingen. De woonblokken omsluiten een gezamenlijk binnenterrein met parkeervoorziening.

De Vinexlocatie Terwijde maakt deel uit van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. In Terwijde worden in totaal circa 4000 woningen gebouwd. De wijk heeft een eigen winkelcentrum, vier basisscholen, een middelbare school en is goed bereikbaar vanaf de A2 en per openbaar vervoer.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van ASR Vastgoed Vermogensbeheer. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 900 mln, bestaande uit ongeveer 4850 woningen, gelegen in de sterkste regio’s van Nederland in termen van economische en demografische ontwikkeling. Institutionele beleggers kunnen participeren in dit fonds. 

Reinbouwgroep is een ontwikkelende bouwer die zich met name richt op de ontwikkeling, realisatie en het onderhoud van woonomgevingen. Waar voorheen de specialisatie lag bij sociale woningbouw heeft Reinbouw door de jaren heen haar expertise uitgebreid tot de ontwikkelende bouwer die zij nu is. Met een solide financiële positie is zij in staat risicovol te participeren in ontwikkelingen of deze zelfstandig te ontwikkelen en realiseren. De projecten liggen hoofdzakelijk binnen een straal van 80 kilometer rondom de vestigingen in Almere en Dieren.