Sabine Renders wordt projectdirecteur Hembrug

Ir. Sabine Renders is aangesteld als projectdirecteur van de joint venture ABC Planontwikkeling en Life Makes Sens voor de ontwikkeling van Hembrug.

Als projectdirecteur is Renders verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling van het Hembrugterrein te Zaandam (45 hectare groen, monumenten en bouwgrond). De transformatie van het terrein van de voormalige Artillerie Inrichtingen is een complexe en bijzondere gebiedsontwikkeling. Hembrug kenmerkt zich door veel groen, industriële gebouwen en de aantrekkingskracht op creatieve ondernemers. De uitdaging zit in het toevoegen van een omvangrijk nieuwbouwprogramma (ca 1.000 woningen) met behoud van het bijzonder karakter.

Als gebiedsontwikkelaar heeft Renders zich in de afgelopen jaren op verschillende manieren ingezet in de metropoolregio van Amsterdam. Renders is een bouwtechnisch opgeleide professional met ruim twintig jaar ervaring bij de overheid, woningcorporaties en commercieel ontwikkelaars.
Sinds maart 2010 was zij als ontwikkelingsmanager actief bij Stadgenoot, een grote woningcorporatie in Amsterdam. Vanaf januari 2017 was zij als gebiedsontwikkelaar actief binnen de regio Noordwest van ontwikkelaar AM.

ABC Planontwikkeling is onderdeel van de ABC Vastgoed Groep, waar ook ABC Nova en ABC Capital deel van uitmaken. Deze zusterbedrijven  richten zich op  respectievelijk vastgoedprocessen, -transacties  en -concepten. Opgeteld beschikt ABC over ruim 100 hoog opgeleide medewerkers.

De Belgische ontwikkelaar/investeerder Life en de Nederlandse ontwikkelaar Sens Real Estate werken samen onder de naam Life Makes Sens. In deze samenwerking bundelen deze twee partijen de krachten voor de opgave van grootschalige binnenstedelijke ontwikkelingen.