EXPO REAL – Pandemie en klimaatverandering bovenaan agenda

Volgens Expo Real-directeur Claudia Boymanns staan de gevolgen van de pandemie en de klimaatverandering bovenaan de agenda van het conferentieprogramma van de beurs.

Gertrud Traud, hoofdeconoom en hoofd onderzoek van Helaba, houdt maandag om 10.00 uur de keynote speech, gevolgd door een paneldiscussie over wat de pandemie heeft veranderd.

Het Planning & Partnerships Forum zal dieper op de sectoren inzoomen. Dit jaar, zegt Boymanns, zullen deze presentaties ‘gedetailleerd kijken naar de effecten op de afzonderlijke sectoren gezondheidszorg, hotels en logistiek’.

Logistieke bedrijven zijn dit jaar prominent aanwezig op de beurs. Er zijn onder meer stands van CTP, Garbe, Logicor, Mileway, P3 Logistics Parks, Panattoni, Segro en Verdion.

Klimaatverandering en de reactie van de industrie daarop is een andere belangrijke sessie die op maandag plaatsvindt. Alle sessies, ook de opening keynote, worden live gestreamd, dus u hoeft niet in Messe München te zijn om het te zien.

ESG komt uitgebreid aan bod tijdens evenementen die de drie dagen van de beurs beslaan, ‘inclusief de veranderde eisen voor bedrijven als gevolg van de ESG-richtlijnen van de EU’, aldus Boymanns.

In het Real Estate Innovation Forum staan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag op de agenda, samen met proptech start-ups, die opnieuw een aparte expositieruimte hebben in de Tech Alley.