Cofinimmo koopt een woon–zorgcentrum in Velp

Op 1 februari heeft Cofinimmo via dochteronderneming Superstone het woon–zorgcentrum Kastanjehof in Velp gekocht.

De instelling staat in een residentiële wijk in Velp, op vijf km van Arnhem, een stad met bijna 160.000 inwoners. De verkoper is Triodos Vastgoedfonds. Het pand aan Kastanjehof 2 was het enige zorgcomplex in de portefeuille van Triodos Vastgoedfonds. Het is boven boekwaarde verkocht voor een bedrag van € 3,6 mln. Triodos Vastgoedfonds werd in de verkoop bijgestaan door CBRE en Six Legal.

Het gebouw werd opgetrokken in 2012, telt een bovengrondse oppervlakte van 1800 m² en biedt plaats aan 30 bewoners. Het heeft een A++-energielabel en werd destijds gebouwd onder de regeling Groenprojecten van RVO. Het gebouw is ontworpen voor bewoners met oriëntatieproblemen of dementie.

Het gebouw is verhuurd aan Stichting Attent Zorg en Behandeling via een ‘dubbel netto’ huurovereenkomst met een resterende looptijd van 9 jaar. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt ongeveer 5,5%.

Jean-Pierre Hanin, ceo van Cofinimmo: ‘We willen het zorgvastgoedaandeel in onze portefeuille de komende jaren te versterken, met bijzondere aandacht voor de ecologische voetafdruk van onze gebouwen.’