Meerdervoort neemt fiks belang in winkelcentrum Spijkenisse

Vastgoedinvesteerder Meerdervoort uit Zwijndrecht heeft een flink deel van winkelcentrum Stadhuispassage in Spijkenisse overgenomen. 

Gisteren rondde Meerdervoort de aankoop af van meer dan 30 winkelunits in het winkelcentrum Stadhuispassage in Spijkenisse. De winkels zijn gelegen aan de aan de Stadhuispassage en de Uitstraat. 

De winkelunits zijn nagenoeg volledig verhuurd met langjarige huurcontracten aan onder andere SoLow, Kruidvat, ICI Paris XL, Bruna, Intertoys, Van Haren, Only en tal van lokale ondernemers.

De verkoopprijs is niet bekend gemaakt. De voorlaatste transactie van de winkelpanden dateert van begin 2018. Toen verkocht CBRE IM Stadhuispassage en het naast gelegen de Stoep aan ARC Real Estate Partners en een Amerikaanse private equity partij omdat het zich ging toeleggen op de winkels in de grootste steden Toen werd er voor het hele Spijkenisser bezit, dat behalve 17.000m2 aan winkels ook kantooruimte en appartementen omvatte, € 25.753.967 betaald. 

De recente transactie in Spijkenisse onderstreept de strategie van Meerdervoort en haar vertrouwen in lokale winkelcentra. Het koopcentrum biedt volgens de vastgoedinvesteerder een uitstekende kans om te investeren in winkelvastgoed, dankzij de stabiele huuropbrengsten en het groeipotentieel. 

In maart 2024 trok Meerdervoort samen met particuliere beleggers op bij de aankoop van winkelcentrum SuyderSee in Dronten. Een maand eerer kwam winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep grotendeels in handen van de vastgoedinvesteerder. In 2023 kocht het bedrijf Corio Center in Heerlen en winkelcentrum Liesveld in Vlaardingen. 

Sinds de oprichting in 2013 heeft Meerdervoort,een portefeuille opgebouwd met € 565 miljoen aan AuM (Assets under Management).