Samengaan C&W en DTZ Zadelhoff opnieuw vertraagd

De integratie van Cushman & Wakefield en DTZ Zadelhoff in Nederland laat nog op zich wachten.

De integratie van Cushman & Wakefield en DTZ Zadelhoff in Nederland laat nog op zich wachten.

Eerder spraken beide partijen uit dat het samengaan per 1 januari 2016 van kracht zou worden maar dat is nog niet het geval, aldus een woordvoerder van Cushman & Wakefield desgevraagd. Over aard en strekking van het nieuwe uitstel zegt zij geen uitspraak te kunnen doen.

Op 5 oktober maakten beide partijen bekend dat Cushman & Wakefield de meerderheid van de aandelen van DTZ Zadelhoff in Nederland overneemt. Tevens bleek uit het persbericht dat de nieuwe organisatie per 1 januari 2016 zijn beslag zou krijgen.
Het ineenschuiven van de Nederlandse activiteiten van beide vastgoedadviseurs blijkt eens te meer een moeizaam proces te zijn. Op 2 september 2015 maakten beide partijen diverse benoemingen bekend waaruit bleek dat in alle landen de organisaties inmiddels flinke stappen hadden gezet op weg naar integratie.

Het samengaan werd op 11 mei 2015 aangekondigd. Met een gezamenlijke omzet van $ 5,5 mrd, 43.000 medewerkers en 4 mln m² onder beheer ontstaat een van de grootste vastgoedadviseurs ter wereld.