Meerderheid Zoetermeerse raadscommissie voor Outlet Mall

De meeste raadsleden van de Zoetermeerse gemeenteraad zouden voor de realisatie van de Holland Outlet Mall zijn. Dat blijkt uit een commissievergadering. De raad stemt 23 januari over doorgang van de planvomring. 

Dit meldt Omroep West. De omroep meldt dat het onderwerp zeer leeft in de stad: er waren 30 insprekers tijdens de commissievergadering.

Holland Outlet Mall is de herontwikkeling van Woonhart Zoetermeer naar factory outletcenter door Provast en de eigenaren van de woonwinkels. In de eerste fase komt er 18.000 m², de totale omvang kan 31.000 m² worden. Tegenstander is onder meer Unibail Rodamco dat gedeeltelijk eigenaar is van het Stadshart met reguliere winkels en zelf bezig is het nabijgelegen reguliere winkelcentrum Leidschenhage fors uit te breiden.

Het college heeft eerder aangegeven voorstander te zijn van de outlet mall. Dat betekent dat coalitiepartijen Lijst Hilbrand Nawijn, D66, VVD en PvdA waarschijnlijk positief gaan stemmen. Oppositiepartijen SP, GroenLinks en het CDA zijn tegen de komst van de HOM. Partijen als Zó! Zoetermeer en ChristenUnie/SGP twijfelen nog.

De raad zal 23 januari besluiten of Provast, eigenaren en gemeente door kunnen gaan met de planvomring voor de Holland Outlet Mall. Alle vergunningen en dergelijke moeten nog worden goedgekeurd. Daarvoor moet onder meer ook de medewerking worden verkregen van de provincie Zuid-Holland.