Partizia benoemt Dirk Bootsma tot director international capital markets

Patrizia Immobilien heeft Dirk Bootsma aangesteld als director international capital markets voor Europa.

Hij is gevestigd in het kantoor van Patrizia in Amsterdam en zal zich inzetten om wereldwijd geld op te halen voor de fondsen van de onderneming, met een focus op ontwikkeling in heel Europa. Het team van deskundigen dat op dit gebied actief is in Europa, Noord-Amerika en Australië wordt daarmee uitgebreid.

"Dirk heeft veel ervaring opgedaan bij een van de grootste institutionele investeerders in Europa en dit zal onze kennis van de Europese kapitaalmarkten enorm versterken", zegt Wolfgang Egger, ceo van Patrizia Immobilien. "Wij werken samen met meer dan 200 institutionele beleggers, waarvan de meerderheid geïnvesteerd heeft in meerdere producten."

Bootsma (38) heeft 13 jaar ervaring met pan-Europees real estate investment management. Voor zijn komst naar Patrizia werkte hij vijf jaar bij PGGM als directeur private real estate investments. In die functie was hij verantwoordelijk voor vastgoedbeleggingen in Europa. Daarvoor werkte hij een aantal jaren als senior sssociate bij CBRE Global Investors en ING REIM. Bootsma heeft een master's degree in Business Administration en Real Estate Investments & Finance.