COD verkoopt De Nieuwe Boompjes aan Warburg-HIH

COD heeft het kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes verkocht aan Cording en Warburg-HIH.

Het betreft het monumentale kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes aan de Maas in het centrum van Rotterdam. De aankoopprijs bedraagt circa € 20,2 mln.
De Nieuwe Boompjes werd in 1950 gebouwd als nevenvestiging van De Nederlandsche Bank en is in 2016 door COD compleet gesaneerd en gerenoveerd. Het pand is verhuurd aan meerdere huurders. Grootste huurpartijen zijn Parthenon-EY, de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, Kaan Architecten en Unibarge.

Cording Real Estate Group is een Europese vastgoed investment en asset manager met focus op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Met Warburg HIH Invest Real Estate (Warburg-HIH Invest) is voor het gezamenlijk gestarte Benelux Commercial Real Estate Fund het eerste pand in Rotterdam aangekocht.
Het Benelux Commercial Real Estate Fund belegt in kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. Dit is een open end fonds opgericht voor Helaba Invest en SV SparkasseVersicherung. Het beoogde bruto volume van het fonds bedraagt € 300 mln euro, waarvan ongeveer € 200 mln equity. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

De focus van het Benelux “Commercial Real Estate Fund" zijn objecten met gediversifieerde huurinkomsten op A-locaties en economisch sterke steden in Nederland, België en Luxemburg. De individuele panden zullen ieder een investering vergen van € 10 mln tot € 40 mln. Cording verzorgt voor het fonds de acquisitie en het asset management inclusief de verhuur. Het fund management wordt verzorgd door Warburg-HIH. Het beoogde netto dividendrendement voor de fondsbeleggers bedraagt 4% per jaar.

René de Heus, Directeur Investment Benelux bij Cording: "Deze eerste aankoop toont aan dat we met ons team zelfs in deze competitieve marktomgeving interessante beleggingsobjecten kunnen identificeren en aankopen. 'De Nieuwe Boompjes' is een monumentaal pand met veel karakteristieke details van de oorspronkelijke bouw. De hoogwaardige uitrusting van de kantoorruimte creëert een uniek aanbod voor huurders die een werkomgeving waarderen die onderscheidend is ten opzichte van de standaardinrichting”.

Randy van den Broek, projectontwikkelaar bij COD: “Met deze grondige monumentale herontwikkeling heeft COD een mooi  modern en duurzaam gebouw gecreëerd, dát is onze doelstelling en dat wordt gewaardeerd door koper, daar zijn wij zeer verheugd mee.”

De koper van De Nieuwe Boompjes in Rotterdam is geadviseerd door PLOT Real Estate. DLA Piper was verantwoordelijk voor de juridische, Stevens van Dijck voor de technische en KPMG voor de fiscale kwesties. Verkoper is geadviseerd door JLL en CMS Derks Star Busmann.

Warburg-HIH en Cording Real Estate hebben in Amsterdam het hoofdkantoor van TomTom aan de Admiraal de Ruyterkade 154 verkocht aan het Franse Amundi Real Estate.