252 tijdelijke studentenwoningen aan Salernolaan in Maastricht

C3 Living en Jan Snel hebben in enkele maanden tijd 252 tijdelijke studentenwoningen gerealiseerd aan de Salernolaan in Maastricht.

De grond is voor een periode van tien jaar verpacht aan Jan Snel. Daarna kan de bestemming van het complex opnieuw worden bekeken. De verhuur van het complex nabij de Universiteit van Maastricht is uitbesteed aan Camelot.

De studio’s van 18 m2 hebben elk een eigen badkamer en keukenblok en eigen stroom-, water- en data-aansluitingen. Verder zijn er op het complex een aantal algemene ruimtes voor de bewoners, waardoor er een plek ontstaat waar bewoners samen iets kunnen ondernemen. De woonruimtes zijn verdeeld over drie verschillende panden die allemaal uit drie bouwlagen bestaan. De afzonderlijke elementen zijn vooraf in de fabriek geproduceerd. Daarnaast is het gebouw volledig circulair, wat inhoudt dat alle onderdelen opnieuw ingezet kunnen worden bij een ander project.

In minder dan vier maanden tijd hebben de teams van Jan Snel en C3 Living het complex opgeleverd. Eind april van dit jaar zijn de eerste funderingspalen geslagen. Daarna is het in een sneltreinvaart gegaan. Dat merkt ook Max Smits op, projectleider bij Jan Snel: “Dankzij onze snelle bouwmethode kunnen we binnen de kortste keren de hoogste kwaliteit leveren. Zeker met een enorme druk op de huidige woningmarkt, ben ik trots op dit project en hoe we dit samen hebben gerealiseerd.”

 

img
Redacteur
Profiel