Aviva Investors koopt kantoor aan Keizersgracht

Aviva Investors heeft namens een van zijn mandaten een kantoorgebouw aan de Keizersgracht 119 - 121 in het centrum van Amsterdam gekocht.

Het gebouw biedt 2000 m² aan huurruimte en ligt in de historische grachtengordel, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het werd dit jaar volledig gerenoveerd en wordt volledig verhuurd aan Knotel, een Amerikaanse aanbieder van flexibele kantoorruimte. Het is de eerste vestiging van Knotel in Nederland.

Volgens het Kadaster betaalde Aviva Investors een bedrag van € 25,2 mln voor het monumentale kantoorpand. 

Adrien Beuriot, hoofd van Asset Management Continentaal Europa, Aviva Investors: "We hebben Amsterdam geïdentificeerd als een strategisch belangrijke locatie voor onze vastgoedinvesteringen. Een analyse van de Europese kantoormarkten door ons onderzoeksteam eerder dit jaar leverde de beste groeivooruitzichten. Amsterdam is een gerenommeerde technische hub en tegelijkertijd een zeer leefbare stad. Daarom verwachten we dat het toonaangevende bedrijven en talent blijft aantrekken.
Meer in het algemeen vertegenwoordigt Nederland een groeimarkt voor Aviva Investors, waarbij deze aankoop voortbouwt op andere recente transacties in de regio. Deze deal is in lijn met onze pan-Europese investeringsstrategie."

Aviva Investors is het wereldwijde vermogensbeheerbedrijf van Aviva en heeft € 391 mln aan assets onder management. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. Aviva is een van de grootste verzekeringsbedrijven ter wereld. Aviva Investors heeft in 2019 vier transacties met  afgerond in Nederland.

Aviva Investors Real Assets werd geadviseerd door NL Real Estate - Knight Frank en CMS. De verkoper werd geadviseerd door Van Zijll Langhout Vastgoed.