Nieuwbouw herontwikkelde winkelcentrum Enschede Zuid opgeleverd

DC Vastgoed heeft de winkels in het eerste nieuwbouwblok van winkelcentrum Enschede Zuid opgeleverd aan de huurders.

Het bestaande winkelcentrum Enschede Zuid wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid tot een volwaardig en modern, grotendeels overdekt winkelcentrum bestaande uit circa 13.000 m² winkels en ruim 700 gratis parkeerplaatsen. Met deze herontwikkeling en uitbreiding blijft winkelcentrum Enschede Zuid één van de toonaangevende koopcentra van de stad.

In september is gestart met de renovatie van het bestaande winkelcentrum. De renovatie van het bestaande centrum is zowel qua planning als qua architectuur afgestemd op de nieuwbouw.

DC Vastgoed heeft volgens planning het eerste nieuwbouwblok ter grootte van circa 2000 m² opgeleverd aan de huurders. Trekkers van dit deel van de nieuwbouw zijn Hema en Big Bazar. Aansluitend zal DC Vastgoed de overige bouwblokken realiseren waarvan thans reeds meer 80% verhuurd is aan onder andere een EMTÉ supermarkt. Oplevering van deze bouwblokken is voorzien voor 2017. De ontwikkeling van de uitbreidingen vindt gefaseerd plaats om zo het bestaande winkelcentrum door te laten functioneren.

Na oplevering van de laatste fase van de nieuwbouw en de renovatie zal het winkelcentrum bestaan uit een goede mix van landelijke en lokale winkels.