Van den Tweel Groep koopt winkelcentrum in Nijkerk

De Van den Tweel Groep heeft onlangs winkelcentrum Oosterpoort in Nijkerk gekocht, inclusief de onderliggende parkeergarage en naastgelegen eierhal.

Het Nijkerkse concern kocht de Oosterpoort (met 8500 m² commerciële ruimten, waaronder een Jumbo-supermarkt) van Aprisco uit Assen, dat het project aan het Molenplein ontwikkelde en sinds de oplevering in oktober 2015 in eigendom heeft gehad. Eerder dit jaar nam de Van den Tweel Groep ook al het winkelcentrum Paasbos en de commerciële winkelruimten aan de Brede Beek in Nijkerk van Aprisco over, waarmee de vastgoedbelangen van Aprisco in Nijkerk nu volledig zijn afgebouwd.

De Van den Tweel Groep heeft daarnaast onder meer een aantal panden gekocht op de Langestraat, de Oosterstraat, de Brede Beek en het winkelcentrum Paasbos aan.

Nijkerk heeft, met name sinds de crisisjaren, te maken met behoorlijke leegstand, maar de Nijkerkse ondernemer is niet pessimistisch over de toekomst. ‘Ik zie zeker kansen en mogelijkheden om het winkelgebied een flinke boost te geven.’

‘De aanschaf van de Oosterpoort past binnen de strategie van ons bedrijfsonderdeel Van den Tweel Vastgoed, met als specialisatie het beheer en de exploitatie van vastgoed, waaronder winkelpanden’, aldus eigenaar/algemeen directeur, Gerard van den Tweel. ‘De aankoop van de Oosterpoort heeft daarnaast voor mij ook een persoonlijke emotie. Dit winkelcentrum is namelijk gebouwd op de Vetkamp (hoek Molenplein), waar ik ben geboren en waar ik in de oude eierhal winkelcentrum De Oosterpoort opende in 1976. In 1995 verkocht ik de eierhal en mijn andere panden aan de Vetkamp en het Molenplein (en het voormalige politiebureau in het Van Reenenpark) aan Aprisco. Deze ontwikkelaar heeft er ondanks alle tegenslagen rondom de nieuwbouwplannen een prachtig project neergezet.’

De Van den Tweel Groep is een familiebedrijf in Midden-Nederland met ongeveer 1800 medewerkers. De groep exploiteert Albert Heijn-supermarkten in Nijkerk, Voorthuizen, Woudenberg, Bennekom, Kortenhoef en Diemen, vijf slijterijen en een drogisterij. Verder behoren tot de groep een winkelcentrum op de Duitse grens en een koffiegroothandel in Enschede, een horecagroep en een vastgoedtak. Ook in Zuid-Amerika en in China is de Van den Tweel Groep actief met retailactiviteiten.