Urban Industrial trekt € 15 mln financiering aan bij ING REF

Urban Industrial heeft voor Trade Park Zuid Oost (‘TPZO’) in Amsterdam Zuidoost een financiering van ruim € 15 mln aangetrokken bij ING Real Estate Finance.

Urban Industrial, in 2015 opgericht door Jan Brouns en Arthur Verkerk, is een platform dat investeert in industrieel en logistiek vastgoed in Nederland. De portefeuille omvang bedraagt momenteel circa € 155 mln.

Onderdeel van de portefeuille is het onlangs aangekochte bedrijvencomplex Trade Park Zuid Oost (‘TPZO’). Voor deze acquisitie is een financiering van ruim € 15 mln aangetrokken bij ING Real Estate Finance.

TPZO bestaat uit 63 hoogwaardige bedrijfsunits. Jan Brouns, Managing Partner Urban Industrial: 'Niet alleen de acquisitie maar ook deze financiering met ING REF past goed in onze lange termijnstrategie. Wij zien deze financiering als een belangrijke eerste stap in een duurzame relatie met ING REF en wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij in de toekomst meerdere transacties met ING REF kunnen doen.'

Arie Hubers, managing director ING Real Estate Finance Corporate Clients NL: 'Wij zijn zeer content om een platform als Urban Industrial met deze lening te kunnen faciliteren. De lange termijnstrategie, track-record en lokale expertise van het management van Urban Industrial zijn voor ING REF cruciale elementen in deze financiering'.