192 tijdelijke woningen aan Noorderveenweg in Assendelft

Zaanstad wil 192 tijdelijke flexwoningen gaan plaatsen op een deel van het braakliggende terrein ter hoogte van de kruising Parkrijklaan/Noorderveenweg in Assendelft.

De verwachting is dat rond het tweede kwartaal van 2023 de eerste bewoners er kunnen gaan wonen. Een deel van dit terrein is bedoeld voor nieuwe woningen uit het nieuwbouwproject De Overhoeken. Op het deel waar vooralsnog geen nieuwe woningen gebouwd gaan worden, is ruimte voor ten minste 192 zogenoemde flexwoningen. Dit zijn kleine kant-en-klare (container)woningen die makkelijk en snel te plaatsen zijn. De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook voor starters en spoedzoekers.

De eerste 100 flexwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zodra de situatie in Oekraïne verbetert wil deze units dan gebruiken voor spoedzoekers, starters en statushouders. Daarnaast is op het terrein ruimte om nog eens ten minste 92 tijdelijke woningen te plaatsen.

Zaanstad heeft voor deze plek gekozen omdat vanaf hier voorzieningen, zoals winkels en zorg, goed bereikbaar zijn. Daarnaast is deze plek geschikt omdat hier redelijk eenvoudig en snel de tijdelijke woningen geplaatst kunnen worden.