Groen licht voor eerste fase Holland Park

De omgevingsvergunning voor Blok 1 van Holland Park is onherroepelijk geworden. De initiatiefnemers Snippe Projecten en Bouwaccent kunnen eind augustus de eerste paal laten slaan van het eerste woonblok.

De omgevingsvergunning voor Blok 1 van Holland Park is onherroepelijk geworden. De initiatiefnemers Snippe Projecten en Bouwaccent kunnen eind augustus de eerste paal laten slaan van het eerste woonblok.

Holland Park is een nieuw woonwijk in Diemen, aan de rand van Amsterdam. De eerste woningen van het nieuwbouwproject zijn volgens de ontwikkelaars in een recordtempo verkocht. Na de start van de gebiedspromotie in november vorig jaar en de start verkoop kort daaropvolgend eind januari, is gemiddeld meer dan 1 woning per dag verkocht. Al na drie maanden was driekwart van de 131 woningen verkocht. Nu de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden, wordt zo snel mogelijk gestart met de bouw.

Ontwikkelaars André Snippe van Snippe Projecten en Robèrt Verheijden van Bouwaccent zijn verguld met het goede nieuws. Snippe: “Wij hebben vol vertrouwen in ons project en zijn ervan overtuigd dat het een meerwaarde betekent voor de gemeente Diemen en woningzoekers in Amsterdam. Wij hebben ook geïnvesteerd in de relatie met de omwonenden. Het is heel belangrijk dat ook de buren tevreden zijn met de nieuwe wijk.' Zo werd in overleg met de bewoners de eerste woontoren een aantal verdiepingen lager dan gepland. Omwonenden zochten contact met de ontwikkelaars, omdat de dichtstbijzijnde woontoren hun uitzicht zou beperken.

De datum wanneer de eerste paal geslagen wordt staat nog niet definitief vast. In de planning wordt uitgegaan van eind augustus. Ook de eerste paal van Blok 2 zal als het verkooptempo zich zo voortzet nog dit jaar geslagen kunnen worden. Van het tweede woonblok dat medio juni in verkoop ging is inmiddels namelijk al meer dan 65% verkocht.

De onherroepelijk geworden omgevingsvergunning heeft betrekking op Blok 1 van de eerste fase van Holland Park. Fase 1 telt Blok 1 met 131 appartementen, Blok 2 met 93 appartementen en eerder genoemde Toren 1. De eerste twee blokken worden ontworpen door Sjoerd Soeters van Soeters Van Eldonk Architecten. Toren 1 wordt ontworpen door Dik Smeding. Fase 1 bestaat verder uit de Blok 3 en 5 , en Toren 2, waar nog aan ontworpen wordt. Verkoopprijzen beginnen bij €139.000 von. Op de bouwlocatie in Diemen heeft Holland Park een Informatiecentrum geopend met onder meer twee modelwoningen, een showroom, verkoopadviseurs en een gebiedsmaquette.

Holland Park telt straks in totaal circa 3000 appartementen. Het plan is geïnspireerd op Sluseholmen in Kopenhagen en kent een vergelijkbare opzet met appartementen aan grachtjes en park. Initiatiefnemer is Snippe Projecten BV in samenwerking met Bouwaccent BV.

Gerelateerde artikelen: