HB Capital start omvangrijke renovatie en uitbreiding

Investeringsmaatschappij HB Capital is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor een omvangrijke renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht.

De omvangrijke vernieuwing omvat alle winkels, de parkeerterreinen en een uitbreiding met circa twintig nieuwe winkelunits. De renovatie en uitbreiding zijn gericht op modernisering en het verbeteren van de aantrekkelijkheid van het inmiddels gedateerde winkelcentrum naar een gebied waar het prettig winkelen en verblijven is. Een deel van de nieuwe winkelruimten zal daarom diverse horecaconcepten huisvesten, inclusief sfeervolle terrassen. De parkeerterreinen bij het winkelcentrum worden heringericht en op het voormalige verdiepte niveau van het winkelcentrum komt een grote nieuwe parkeergarage. Om de winkels tijdens de verbouwing open en bereikbaar te houden, wordt de renovatie in meerdere fases uitgevoerd. Naar verwachting wordt het volledig vernieuwde centrum in 2021 opgeleverd.

Richard Dallinga, managing director HB Capital, zegt over de plannen: ‘De huidige retailers in het winkelcentrum hebben al enige tijd aangegeven behoefte te hebben aan vernieuwing en uitbreiding van het centrum. Met deze grootschalige renovatie spelen we in op deze behoefte en maken we van deze plek een eigentijdse en levendige ontmoetingsplek waar mensen graag komen.’

Het projectmanagement van de renovatie en de herontwikkeling is in handen van 3W Real Estate, in nauwe samenwerking met Richard Reulink, IDVR Planontwikkeling, die verantwoordelijk is voor de conceptontwikkeling en de projectaansturing vanuit HB Capital. Het ontwerp is van AGS Architects, Smeets Bouw uit Maastricht is de bouwpartner. De marketing & communicatie van de vernieuwing van Brusselse Poort wordt verzorgd door Urban Solutions. Alle partijen werken in opdracht van eigenaar en investeerder HB Capital.