Dela Vastgoed en FiMek herontwikkelen Rokin 88

Dela Vastgoed heeft FiMek Estate opdracht gegeven voor de herontwikkeling van het Rokin 88 in Amsterdam.

De begane grond is verhuurd aan ING Bank. De bovengelegen vier bouwlagen met voormalige kantoorruimten worden herontwikkeld tot 13 huurwoningen.

Het bestaande winkel- en kantoorgebouw met een oppervlakte van 1350 m² stamt uit 1914 en is ontstaan door de samenvoeging van twee panden aan het Rokin. Voor de herontwikkeling worden de verdiepingen van het gebouw volledig gestript en opnieuw ingedeeld. De gevel betreft een beschermd stadsgezicht van architect Jan Kuyt en wordt gerenoveerd. Het ontwerp voor de herontwikkeling is uitgewerkt door Common Affairs Architecten. ING Bank zal gedurende de herontwikkeling in het pand gehuisvest blijven.

Het pand is al sinds eind jaren ’90 onderdeel van de portefeuille van Dela Vastgoed. Vanuit de specialisatie op gebied van herontwikkelingsopgaven in binnensteden heeft Dela Vastgoed gekozen voor FiMek Estate. Door de vernieuwing van het pand wordt invulling gegeven aan de strategie van Dela Vastgoed, namelijk het zorgen voor een levendige binnenstad door onder meer de realisatie van woningen boven winkels. Al eerder realiseerde Dela Vastgoed 16 woningen in het centrum van Amsterdam, namelijk op Muntplein 2–4.

Laatste nieuws

Evenementen