Unifore koopt volledig verhuurd kantorencomplex in Tilburg

Unifore Real Estate heeft namens een van haar fondsen een kantorencomplex in Tilburg gekocht van in totaal circa 16.000 m² met 340 parkeerplekken.

Het complex aan de Spoorlaan 177-181 is volledig verhuurd aan twee huurders, te weten de gemeente Tilburg en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Financiële details worden niet bekendgemaakt, maar het Kadaster meldt een transactieprijs van € 21,25 mln.

Het complex is gelegen in het stadscentrum, direct naast het Centraal Station, in het hart van de Spoorzone. De Spoorzone is een gebied van ca 75 hectare dat sinds 2011 grootschalig wordt herontwikkeld. Tot 2011 was hier de hoofdwerkplaats van de NS gevestigd. Sinds deze werkplaats is opgeheven, is het gebied ontwikkeld tot een stedelijk gebied waarin woningen, kantoren, horeca, uitgaansmogelijkheden en een nieuwe bibliotheek zijn gepland, en deels reeds gerealiseerd.

Unifore Real Estate werd in deze transactie bijgestaan door DLA Piper (juridisch) en Amstellius (technisch). Namens verkoper trad op Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij.