Aedifica belegt in zorgpanden in Nederland

Aedifica heeft donderdag de acquisitie van drie te bouwen zorgresidenties in Alphen aan den Rijn, Waarder en Tiel bekendgemaakt ter waarde van € 24,5 miljoen.

Via Aedifica’s joint venture met Dunavast-Sonneborgh, waarin Aedifica een belang heeft van 75%,  wordt circa € 15 miljoen in twee te bouwen zorgresidenties in Alphen aan den Rijn en Waarder geïnvesteerd.

Het project Raadhuisstraat 120-122 in Alphen zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Deze kleinschalige zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal een nieuw thuis bieden aan 27 bewoners. De bouwwerken zijn al gestart en zullen naar verwachting worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2022.

Het project aan de Molendijk 2 in Waarder zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in Waarder, deel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Deze kleinschalige zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal plaats bieden aan 33 bewoners. De bouw zal starten in het eerste kwartaal van 2022 en de oplevering is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023.

Bij de bouw van beide zorgresidenties zullen de meest recente BENG4 -normen toegepast worden en zal er geïnvesteerd worden in energie-efficiënte systemen, zoals warmtepompen en slimme ventilatiesystemen. Na oplevering zullen de sites een klasse A energielabel krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille.

Beide zorgresidenties zullen worden uitgebaat door Amadeushuis, een onderneming van Stichting Fundis. Elke onderneming van Fundis is actief op een specifiek terrein binnen de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

Aedifica investeert daarnaast circa € 9,5 miljoen in de bouw van een zorgresidentie in Tiel. Het project aan Bladergroenstraat 1 zal ontwikkeld worden in een groene, residentiële wijk in Tiel. De zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal een nieuw thuis bieden aan 38 bewoners. Het gebouw zal gebruik maken van energie-efficiënte systemen en gebouwd worden conform de laatste BENG[1]regelgeving. Na oplevering van de bouwwerken zal de site een klasse A energielabel krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille.

De bouw start in het tweede kwartaal van 2022 en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden opgeleverd. De zorgresidentie zal worden geëxploiteerd door Saamborgh (voorheen Lang Leve Thuis), een Nederlandse private zorgaanbieder. In kleinschalige woonzorglocaties biedt de organisatie kwalitatieve 24-uurszorg aan ouderen met dementie en/of somatische klachten. De site zal worden verhuurd op basis van een nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar. Het initiële nettohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5% bedragen.