NSI verwacht lagere leegstand over 2019

De netto huurinkomsten van NSI zijn in de eerste drie maanden van 2019 met 4,7% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door verkleining van de portefeuille: like-for-like zijn de huurinkomsten met 0,3% gestegen.

Dit blijkt uit de trading update van NSI.

De EPRA-leegstand in de portefeuille lag eind september op 13,2%, 0,6% lager dan eind december 2018. Die afname is echter het gevolg van aankopen en verkopen, like-for-like is de leegstand op EPRA-basis met 1,1% gegroeid. NSI verwacht echter dat in Q4 2019 de leegstand onder 10% zal zakken omdat dan diverse huurcontracten die al gesloten zijn zullen ingaan. 

NSI gaat verder met het aanpassen van de portefeuille. Er staat voor € 27 mln op de verkooplijst en NSI zegt diverse aankopen in de pen te hebben zitten. Wel zijn de aanvangsrendementen van die aankopen lager dan NSI die in het verleden heeft betaald, maar volgens het fonds is de kwaliteit van de gebouwen ook beter.

Ceo Bernd Stahli geeft aan dat NSI vooralsnog de slechtere economische vooruitzichten niet terug ziet in de huurinkomsten. Het fonds verwacht een iets hogere winst per aandeel dan eerder werd gecommuniceerd: € 2,50 tot € 2,55 per aandeel.