‘Juf Nienke’ naar Europees woningfonds Savills IM

Savills IM heeft voor haar European Living Fund een wooncomplex met 61 appartementen en een kinderdagverblijf in Amsterdam IJburg gekocht.

Het in april 2023 opgeleverde project Juf Nienke bestaat uit 61 wooneenheden met een totale verhuurbare oppervlakte van 4.389 m², waarvan 30 eenheden zijn verhuurd in het midden huursegment en 31 in het vrije huursegment, met een onderliggende garage voor 25 parkeerplekken. De begane grond is verhuurd aan kinderdagverblijf CompaNanny en een privé sportschool.

Juf Nienke is gebouwd volgens een modulaire houtskeletconstructie, met materialen die gerecycled of hernieuwbaar zijn, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk is verminderd. Andere duurzame kenmerken zijn zonnepanelen, EV-laders en efficiënte stadsverwarming.

Het Savills IM European Living Fund is een open-end fonds dat medio 2023 is gelanceerd met een strategie om te investeren in moderne en betaalbare woonobjecten met sterke duurzaamheidskenmerken in Europese groeisteden met ondersteunende economische en demografische trends.

Patrick Au Yeung, Fund Director, Living, bij Savills Investment Management: ‘Deze derde investering voor het Savills IM European Living Fund volgt op onze succesvolle acquisities in Zweden en Spanje van vorig jaar, en past naadloos in de strategie om te investeren in hoogwaardige en duurzame woningen in de belangrijkste Europese steden. Amsterdam is één van de sterkste woningmarkten in Europa, met een laag leegstandsrisico en groot huurgroeipotentieel.’

Savills Investment Management werd geadviseerd door Savills, CBRE, Greenberg Traurig, PWC en SGS.

Laatste nieuws

Evenementen