Vermaat koopt Munt-Gebouw Utrecht

Paul Vermaat, voormalig eigenaar van de cateraar Vermaat Groep, heeft het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht gekocht. De KNM zelf is gekocht door Groep Heylen.

Verkoper is de Staat. Paul Vermaat kocht het monumentale gebouw aan de Leidseweg 90. KNM blijft voorlopig als huurder in dit pand zitten.

De Belgische Groep Heylen, ook bekend van logistieke vastgoedprojecten en -beleggingen op de Nederlandse vastgoedmarkt, kocht het bedrijf KNM. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat in opdracht van de Staat circulatiegeld en richt zich op de (inter)nationale verzamelaarsmarkt met munten, penningen en muntgerelateerde producten.

Het Munt-gebouw wordt ook gebruikt als locatie voor evenementen, congressen en vergaderingen. Heylen is voornemens om de productie op termijn op een goedkopere locatie onder te brengen in de omgeving van Utrecht. Paul Vermaat verkocht vorig jaar de Vermaat Groep dat hij samen met zijn oom Kees Vermaat in eigendom had. De Vermaat Groep is bekend van horeca in ziekenhuizen, musea en kantoren. Het bedrijf is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de horeca in het Rijksmuseum en Artis.