Van der Vorm Vastgoed verhuist naar Blaak 555

Van der Vorm Vastgoed verhuist naar het kantoorgebouw New Blaak 555, op het gelijknamige adres in Rotterdam. De ontwikkelde belegger huurt van KanAm Grund de gehele 16de verdieping, die 845 m² kantoorruimte beslaat. 

Van der Vorm Vastgoed neemt zijn nieuwe kantoor op 31 oktober in gebruik. De onderneming heeft een 10-jarig huurcontract gesloten met het Duitse fonds Kanam, sinds 2004 de eigenaar van de 107 meter hoge kantoortoren.
Blaak 555 telt 28 verdiepingen en heeft een vloeroppervlakte van in totaal ruim 28.000 m². Het kantoor, dat van oudsher onderdak biedt aan ABN Amro, is gebouwd in 1996 en onlangs ingrijpend gerenoveerd en omgedoopt tot New Blaak 555. Het is een multi-tenant kantoor geworden. ABN Amro heeft eerder dit jaar het huurcontract verlengd voor 6400 m². Momenteel is ongeveer 18.000 m² voor verhuur beschikbaar.

Vanwege de centrale ligging in de Rotterdamse binnenstad, het representatieve uiterlijk en de goede bereikbaarheid heeft Van der Vorm Vastgoed voor deze locatie gekozen. De onderneming was sinds 1993 gevestigd aan de Van Vollenhovenstraat 3, eveneens in het centrum van Rotterdam. Dit pand, dat eigendom is van een andere vastgoedbelegger, wordt getransformeerd naar woningen.

CBRE adviseerde verhuurder KanAm Grund bij deze transactie, in collegiale samenwerking met De Mik Bedrijfshuisvesting.