Havensteder betrekt nieuw hoofdkantoor in The Red Apple

ROTTERDAM - De Rotterdamse Woningcorporatie Havensteder, per 1 juli ontstaan uit een fusie tussen Com.wonen en PWS, heeft haar nieuwe hoofdkantoor betrokken. Per 3 oktober zijn circa 300 medewerkers van Havensteder verhuisd naar The Red Apple (Scheepmakerspassage 1), eigendom van één van de rechtsvoorgangers van Havensteder . Door deze verhuizing en invoering van Het Nieuwe Werken bespaart Havensteder flink in vierkante meters kantoorruimte, van 10.000 m[sup]2[/sup] naar 5000 m[sup]2[/sup].

ROTTERDAM - De Rotterdamse Woningcorporatie Havensteder, per 1 juli ontstaan uit een fusie tussen Com.wonen en PWS, heeft haar nieuwe hoofdkantoor betrokken. Per 3 oktober zijn circa 300 medewerkers van Havensteder verhuisd naar The Red Apple (Scheepmakerspassage 1), eigendom van één van de rechtsvoorgangers van Havensteder . Door deze verhuizing en invoering van Het Nieuwe Werken bespaart Havensteder flink in vierkante meters kantoorruimte, van 10.000 m2 naar 5000 m2.

De kantoren aan de Hoofdweg 70 en Burgemeester Oudlaan 50, op het terrein van de Erasmus Universiteit, zijn gesloten. Mede door de besparing in vierkante meters bespaart Havensteder vanaf 2012 ruim € 1 mln op huisvestingskosten. De afschrijvingskosten van de gedane investering zijn in deze berekening meegenomen.
The Red Apple is gebouwd op de Punt van het Wijnhaveneiland. Een stukje Rotterdam dat aan drie zijden wordt omgeven door het water van de Scheepmakershaven en de Wijnhaven. De 120 meter hoge woontoren met 231 appartementen bevat naast kantoorruimte ook nog 1580 m2 winkelruimte.
Met 50.000 verhuurbare objecten is Havensteder een van de grootste corporaties in de stadsregio Rotterdam.

Gerelateerde artikelen: