Aedifica investeert in zorgcentrum in Hilversum

De Belgische in zorgvastgoed gespecialiseerde belegger Aedifica breidt haar aanwezigheid in Nederland verder uit. Deze keer wordt het voormalige gebouw van de Kamer van Koophandel aan het Melkpad in Hilversum herontwikkeld tot een zorgcentrum.

Aedifica Nederland, een 100 procent dochtervennootschap van de Belgische beursgenoteerde vastgoedbelegger Aedifica, zal - na realisatie van de opschortende voorwaarde - eigenaar worden van het te bouwen zorgwoningcomplex Martha Flora in Hilversum. Het zorgwoningcomplex zal als turnkey bouwproject in opdracht van Aalberts Ontwikkeling worden gerealiseerd door Aalberts Bouw.

De residentie komt te liggen midden in een woonwijk in het centrum van Hilversum. Op de locatie staat nu nog het voormalig kantoorgebouw van de Kamer van Koophandel. Dit zal worden herontwikkeld tot een hedendaagse woonzorglocatie voor senioren met (hoge) zorgbehoeften, in het bijzonder met een dementie-indicatie. Het complex zal naar verwachting in de eerste helft van 2018 worden opgeleverd en plaats bieden aan 33 bewoners.

Exploitatie zal in handen zijn van Martha Flora, een Nederlandse zorgverlener gespecialiseerd in hoogwaardige dementiezorg. Martha Flora exploiteert momenteel al acht locaties in Nederland en zal dit in de komende jaren verder uitbreiden. Aedifica Nederland heeft met Martha Flora een huurovereenkomst gesloten voor 25 jaar. De conventionele aanschaffingswaarde voor deze site zal circa € 8 mln bedragen.

Cushman & Wakefield heeft de transactie namens Aalberts begeleid.

Laatste nieuws

Evenementen