Bestuursrechtspecialist Anne-Marie Klijn versterkt NautaDutilh

Anne-Marie Klijn (1964) is benoemd tot partner bij NautaDutilh. Ze is specialist op het gebied van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Anne-Marie Klijn (1964) is benoemd tot partner bij NautaDutilh. Ze is specialist op het gebied van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Klijn adviseert al 25 jaar ondernemingen, maatschappelijke instellingen en overheden op gebieden waar de overheid direct invloed uitoefent op de samenleving.

Haar expertise loopt uiteen van het algemeen en Europees bestuursrecht, ruimtelijke ordening, milieu, overheidsaansprakelijkheid tot handhaving en toezicht. Zij is nauw betrokken bij de nieuwe Omgevingswet als lid van de door de minister van Infrastructuur en Milieu ingestelde adviescommissie voor deze wet. Klijn heeft jarenlange ervaring met juridisch procesmanagement, strategische en politiek gevoelige advisering en procesvertegenwoordiging bij de (bestuurs)rechter.

Klijn is Qualified Member van de Royal Institution of Chartered Surveyors, een instituut voor bouw en vastgoedprofessionals. Daarnaast is ze onder andere lid van de adviescommissie voor de nieuwe omgevingswet, de Vereniging Bouwrecht-Advocaten en de Vereniging van Milieurecht Advocaten. Regelmatig doceert en publiceert ze over haar vakgebied. Ze was sinds 1997 partner bij Boekel de Nerée.

NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam en meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs.