Ruimte voor 800 gevarieerde woningen aan Haagse Waldorpstraat

De braakliggende grond langs het spoor aan de Waldorpstraat in Den Haag, tegenover de Megastores, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen 800 woningen met een grote variëteit aan woningtypen, van sociale huurwoningen tot middeldure huur en studentenwoningen.

Diversiteit die ook terugkomt in het uiterlijk van het complex: stadsblokken afgewisseld met drie woontorens, sterk verspringende groene daken en terrassen en een plint met een veelheid aan publieks- en bewonersfuncties. Het gemeentebestuur heeft groen licht gegeven aan ontwikkelaar Bond Development om het plan, onder de naam ‘Walldorp Triple', verder uit te werken.
 
Het wooncomplex wisselt 13 meter hoge stadsblokken af met drie woontorens van maximaal 70 meter, die minimaal 50 meter uit elkaar komen te staan. Aan de straatzijde is er langs de gevel ruimte voor een vijf meter breed trottoir met behoud van het 2-richtingen fietspad. Woningen met voordeuren aan de straat worden afgewisseld met collectieve voorzieningen en publieksfuncties als lichte horeca en dienstverlening.

Voor het energiegebruik worden zoveel mogelijk duurzame energiebronnen benut. Dat kan door aansluiting op het stadsverwarmingsnet dat voor de deur ligt en met energieopwekking via zonnepanelen. De daktuinen en groene daken dienen - naast uitzicht en (collectief) gebruik - ook voor isolatie en wateropvang.