Parnassia en ABB tekenen voor 121 woningen in Nieuw Koningsduin

Grondeigenaar Parnassia Groep en ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep hebben onlangs de overeenkomst getekend voor het realiseren van vier nieuwe woonfasen met in totaal 121 woningen in plan Nieuw Koningsduin te Bakkum.

Grondeigenaar Parnassia Groep en ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep hebben onlangs de overeenkomst getekend voor het realiseren van vier nieuwe woonfasen met in totaal 121 woningen in plan Nieuw Koningsduin te Bakkum.

De eerste twee woonfasen van in totaal 87 woningen zijn inmiddels in aanbouw. Nadat de verkoop in 2014 is gestart zijn alle projectgebonden woningen in afzienbare tijd verkocht. De bouw is gestart en de eerste woningen naderen hun voltooiing.

De samenwerkende partijen hebben nu een overeenkomst gesloten voor vier volgende clusters, bestaande uit 53, 30, 29 en 9 woningen per fase. Iedere fase kenmerkt zich door een kleinschalig karakter, omzoomd door een groene rand. Nieuw Koningsduin ligt aan de rand van de duinen. De fasen kennen een uiteenlopend aanbod aan woningtypes, waaronder rijwoningen, twee- en drie-onder-één-kapwoningen en semibungalows. Ook worden er vrije kavels uitgegeven.

Landgoed Duin en Bosch ontwikkelt zich de komende jaren van een zorglocatie naar een gemengd woon- en zorggebied. Grondeigenaar Parnassia Groep investeert in vernieuwing van haar zorgvastgoed en de infrastructuur in het gebied. Naast de verkoop van grond ten behoeve van woningbouw stoot Parnassia Groep diverse rijksmonumenten af die worden herontwikkeld ten behoeve van nieuwe functies.

Parnassia Groep is bij de transactie met ABB Bouwgroep bijgestaan door Amgea Vastgoed Adviseurs en Staat Bouwmanagement.

Binnenkort, in het voorjaar van 2015, start de verkoop van de derde fase van dit zeer gewilde project. In het ontwerp van de woningen zijn typische stijlelementen uit de omgeving opgenomen, waardoor het project naadloos aansluit bij het fraaie landgoed. Maar bovendien zijn zij van alle gemakken voorzien en bieden ze veel ruimte. Wonen in Nieuw Koningsduin betekent ruim, comfortabel en eigentijds wonen. De locatie is uniek: op steenworp afstand van de duinen en het strand, maar u bent eveneens binnen no-time in bijvoorbeeld het bruisende Amsterdam.